Διάκριση στο διεθνή διαγωνισμό Great Taste 2016

ImageProxy.mvc

Το «Μέλι Ολύμπου» του Γιώργου Σαμαρά είναι μεταξύ των νικητών του διαγωνισμού «Great Taste 2016»

Το «Great Taste», ο πιο αναγνωρισμένος διαγωνισμός γεύσης σε παγκόσμιο επίπεδο στο χώρο των τροφίμων και των ποτών, που βασίζεται στην τυφλή δοκιμή προϊόντων, ανακοίνωσε τους νικητές του διαγωνισμού για το 2016 απονέμοντάς τους τα Αστέρια Great Taste 2016. Μεταξύ 10.000 προϊόντων που συμμετείχαν στη φετινή διοργάνωση το «Μέλι Ολύμπου» του Γιώργου Σαμαρά έλαβε Χρυσό Αστέρι Great Taste (Για να δείτε την διάκριση κάντε κλικ εδώ και βάλτε ως στοιχεία αναζήτησης olympus honey pantheon ή Pantheon).

Κριτές του διαγωνισμού είναι 500 και πλέον μεταξύ των πιο εξειδικευμένων και απαιτητικών γευσιγνωστών, chef, μαγείρων, ιδιοκτητών εστιατορίων και παραγωγών, καθώς επίσης συγγραφείς και δημοσιογράφοι ειδικοί στον τομέα των τροφίμων και των γεύσεων. Το γεγονός αυτό καθιστά το διαγωνισμό Great Taste ευρέως αναγνωρισμένο στο χώρο των παραγωγών ποιοτικών και εκλεκτών προϊόντων. Το ιδιαίτερο χρυσόμαυρο σήμα του Great Taste αποτελεί τίτλο τιμής για ένα προϊόν με υπέροχη γεύση, το οποίο ξεχώρισε μετά από ώρες και ώρες τυφλής δοκιμής μεταξύ εκατοντάδων κριτών. Φέτος μεταξύ των κριτών ήταν ο τηλεοπτικός chef και συγγραφέας Valentin Warner, ο κριτής του master – chef και κριτικός εστιατορίων Charles Campion, προμηθευτές προϊόντων των γνωστών καταστημάτων Harrods και πολλοί άλλοι διακεκριμένοι και ειδικοί στο χώρο της γεύσης και των τροφίμων.

Το σήμα Great Taste αναγνωρίζεται μεταξύ των καταναλωτών και των εμπόρων ως η απόλυτη ένδειξη ενός προϊόντος με ξεχωριστή γεύση πάνω απ’ όλα ανεξάρτητα από την επωνυμία και τη συσκευασία του. Είτε πρόκειται για ψωμί, για μέλι, σαλάμι ή δημητριακά το κάθε προϊόν αφαιρείται από τη συσκευασία του πριν τη δοκιμή του από τους κριτές. Οι κριτές γεύονται, συζητούν και ξαναδοκιμάζουν προκειμένου να αποφασίσουν ποια προϊόντα αξίζουν τα χρυσά αστέρια.

Για το «Μέλι Ολύμπου» του Γιώργου Σαμαρά ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχε στο διαγωνισμό και η διάκριση ήρθε αμέσως! Μετά τη βράβευση του παρελθόντος σε βαλκανικό διαγωνισμό μελιού και τη μελέτη από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, που ξεχώρισε το συγκεκριμένο μέλι για τις αντιμικροβιακές του ιδιότητες, η νέα διάκριση Great Taste καταξιώνει και γευστικά σε διεθνές επίπεδο το «Μέλι Ολύμπου» με την ιδιαίτερη φίνα γεύση του και το μοναδικό του άρωμα, ένα μέλι ξεχωριστό που παράγεται με κόπο και αγάπη στον Όλυμπο σε περιορισμένη ποσότητα.