Βιογραφικό

Λέγομαι Γεώργιος Σαμαράς είμαι γεωπόνος με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στα αρωματικά και μελισσοκομικά φυτά και ασχολούμαι εδώ και 12 χρόνια με τη μελισσοκομία και τα αρωματικά φυτά.

Με τη μελισσοκομία ασχολούμαι επαγγελματικά το 2001 έχοντας την ιδιότητα του επόπτη μελισσοκομίας στο Κέντρο Μελισσοκομίας Θεσσαλίας. Όλα αυτά τα χρόνια έχω ασχοληθεί και εκπαιδευθεί σε όλα τα αντικείμενα που περιλαμβάνει ο μελισσοκομικός κλάδος, από την παραγωγή μελιού μέχρι το χειρισμό και τις αναλύσεις μελιού.

Στα πλαίσια της ενασχόλησης μου στο Κ.Μ. και ως μέλος διαφόρων μελισσοκομικών συλλογικών οργανώσεων έχω εκπονήσει και δημοσιεύσει δεκάδες εργασίες σχετικές με τη μελισσοκομική πρακτική και τα μελισσοκομικά προϊόντα. Ακόμη έχω συμμετάσχει σε μελισσοκομικά συνέδρια στο εξωτερικό στα πλαίσια εκπροσώπησης των Ελλήνων μελισσοκόμων.

Καθοριστική αφορμή της συστηματικής ενασχόλησης μου με τη μελισσοκομία αποτέλεσε η οικογενειακή παράδοση και το μεράκι και πάθος για τον κόσμο της μέλισσας και τη φύση.

Διατηρώ μελίσσια από το 2003 τα τελευταία 4 χρόνια όμως αυξάνοντας τον αριθμό των κυψελών μου παράγω συστηματικά μέλι και άλλα προϊόντα της μέλισσας όπως γύρη και Βασιλικό πολτό.

Η παραγωγή των προϊόντων αυτών γίνεται αποκλειστικά στην περιοχή καταγωγής μου τον Όλυμπο, σε υψόμετρο άνω των 1000μ.