Ιδιότητες μελιών

Ιδιότητες μελιών

Μέλι πεύκου
Κρυσταλλώνει με αρκετά βραδύ ρυθμό. Παραμένει ρευστό για περισσότερο από ένα χρόνο.
Η υψηλή θρεπτική αξία του ελληνικού πευκόμελου βασίζεται κυρίως στις μεγάλες συγκεντρώσεις ιχνοστοιχείων

Μέλι ελάτου
Μέλι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία , σχετικά πυκνόρευστο, με ανταύγειες που κρυσταλλώνει πολύ αργά.
Το χρώμα και η εμφάνισή του ποικίλουν ανάλογα με τη περιοχή προέλευσης

Μέλι καστανιάς
Το χρώμα του ποικίλη από ανοιχτό έως σκούρο καφέ με έντονη και κάπως πικρή γεύση. Είναι μέλι με άφθονη γύρη, πλούσιο σε γεύση και άρωμα , που κρυσταλλώνει αργά.

Μέλι ανθέων
Ανοιχτόχρωμο μέλι που κρυσταλλώνει γρήγορα. Τα ανθόμελα που περιέχουν και βαμβακόμελο έχει υψηλότερη βακτηριοκτόνο δράση από άλλα μέλια αφού είναι πλούσιο σε υπεροξείδιο του υδρογόνου.

Μέλι Πηλίου
Συλλέγεται από τις ορεινές περιοχές του Πηλίου την άνοιξη μέχρι αρχές καλοκαιριού. Με βάση την καστανιά , το χρώμα και η γεύση του μπορεί να ποικίλει από χρόνο σε χρόνο ανάλογα με την ανθοφορία, και μπορεί περιλαμβάνει αγριόβατο, αγριορίγανη, βελανιδιά και όλα τα βότανα του βουνού.